Hundpsykolog || skridskoåkning

Hej på er.

Jag kan säga att jag har sjukt ont i rumpan usch sittknölarna idag efter gårdagens träning. Jag körde ett spinningpass, vilket inte nog var bästa alternativet… Jag har så ont idag! Sittknölarna, rumpan, axeln … benen.. Just name it. – jag är ju på gränsen att kunna gå på dessa pass därför undviker jag dessa pass hur mycket jag än faktiskt vill gå på dom. Jag vill också kunna spinna men får hålla mej till IW, jympa och Cirkelfys. Det är ngt jag når och klarar av. – 2015 var jag senast på ett spinningpass, jag hade ont i två, ja, två veckor efter träningen 🙄 men men… detta va typ ett test för mej själv. Jag tänkte ju att jag kanske inbillade mej all smärta sist. Men nu fick jag svart på vitt, att så var det inte. Men det var kul. Synd Jag inte kan gå. Jag orkar inte STÅ ett helt pass 😂

Efteråt drog Sebbe och jag till ishallen för Allmänhetens Åkning och var på isen sådär en timme. – kan säga att jag saknade detta lite, så detta ska vi göra nästa vecka också hade vi tänkt.

Och idag är det en speciell dag för Dinah. Hon ska nämligen träffa en hundpsykolog tillsammans med mej. – det känns väldigt märkligt eftersom jag själv har gått lite mer än halva hundpsykolog-utbildningen innan det från hunddagiset hände….men jag ser verkligen inte ner på det och jag klankar inte ner mej för att jag söker hjälp hos en hundpsykolog, det är så att jag aldrig har haft en så skällig hund innan som med Dinah och hon är så otroligt stark och det är bokstavligen svårt att träna med henne med hundmöten mer än i skogen, då går det super. Men det kan ju bli jobbigt när är i stan eller åker till Göteborg och det kommer andra hundar.

Dinah är absolut inte aggressiv på något sätt alls utan hon är riktigt envis. Ibland låter det värre än vad det är… hon gnäller när och piper när hon inte får som hon vill, och då tror ju folk det värsta om mej som hundägare/ förare… men när Dinah skäller så vill hon bara fram och leka, men hon visar allt helt fel… hon visar ragg och skäller och drar i koppel. Hon är stark och då är det jobbigt att hantera henne samtidigt och få henne att göra annat. Hon är helt blockerad och skiter fullständigt i mej. – nu vill jag verkligen inte få skit efter mej att jag gjort fel från början. Men jag har haft schäfer innan under dessa 11 år och alla har haft olika personligheter. Dinah blev skrämd två gånger som valp, vilket jag hade otur om att det sitter kvar i hennes huvud. Det jag måste lära Dinah är att kunna va lugn när hon ser en hund, för nu är hon spänd och är på sin vakt då och då på promenaderna. Jag kan säga att det är mycket hund i henne så det krävs väldigt mycket jobb med henne. Men hon är världens snällaste om man känner henne och om man sedan känner henne och mej så förstår man sedan att hon behöver lite hårdare tag än vad kanske en annan hund behöver.

Titta vad snäll och oskyldig hon är ♥️

I veckan har man vart väldigt låg och trött… jag har minskat på bloggandet lite, men jag har inte alltid händelserika dagar, så därför.. men jag uppdatera ofta, så det är bra!

Men jag har haft tur dessa dagar jag vart ledsen och låg. Jag började veckan med bästa ledaren i måndags och tisdags, hon bryr sej verkligen och jag mår bra i hennes närhet/ sällskap då det känns som att hon är en person man har hittat som verkligen lyssnar och ser om det är något. Hon är lätt att prata med om ALLT och hon puschar och motiverar mej i både träning och mitt jobb med viktnedgången. En trygghet och motivation till att orka fortsätta träna ♥️ imorgon är det fredag igen och då kör hon sitt tredje pass denna vecka och fjärde på söndag..så jag har ju ändå haft tur att stundvis fått må bra fast jag vart riktigt låg och ledsen. – varför? Ja  jag är trött. Utmattad, besviken på mej själv osv.! Inte för att jag ska vara det men just nu känns allt tungt och jobbigt med förändringen med viktnedgången. Jag satsar och försöker, men ibland tar det på psyket som tusan….

Och fick även träffa den andra ledaren som jag tycker om, som jag missade passet på i tisdag, men ska på hennes nästa tisdag istället, ska va snabbare att boka in mej så jag kommer med😊♥️

Jag är glad över att Friskis i Kalmar finns för mej. Det är en plats man får inre lugn på.

Ha det bäst. Vi hörs senare. 😄

Om Carro Eriksson

Hej och välkomna till min blogg. I denna blogg får ni följa med mej i livet med min diagnos "atypisk autism" och sjukdomen PMDS, samt hur det är att leva med detta i en värld med utmattningsdepression och psykisk ohälsa. Men även så kommer ni få följa med mej i livet tillsammans med mina hundar där vi tränar ihop, åker på utställningar och är ute på äventyr på resor till mestadels Göteborg och kanske till och med får följa med bakom kulisserna av Andra Avenyn Dokumentären som jag och en kompis jobbar med, och även en del youtubearbete presenteras här tillsammans med min kompis. - Vi har kanelen "Sebbe&Carro". Kika in och följ oss gärna! :) Träning och viktnedgång är ett av mina största mål, så lite nytt i bloggen är det också. Och mycket mer. - hoppas ni ska trivas :-)
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Hundpsykolog || skridskoåkning

  1. Natalja skriver:

    Nämen vad jag käner igen Elka.. hon beter sig likadant vid hundmöten, annars snällaste hund när man lär känna henne.. blev det några bra tips från hundpsykolog? 😉

    P.S. Jag är så imponerad av dig och läser varje din blogg. Du ör så otroligt stark och duktig! 👍 Lycka till med din kamp mot övervikt! ❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *