Min kompis seglar över Atlanten || helt låg || Tips om hundmöten

Hej.

Det är verkligen mycket i huvudet nu. Jag vet inte vad som händer…. först ett tråkigt besked och det är om Dinah, och det är att det inte blir några valpar på henne, röntgen visade inte bra resultat… så ledsamt. Man ville verkligen ha valpar från Dinah 😞♥️

Jag har även kommit igång med träningen nu och har gått ner nästan 2 kg på mindre än en vecka 😱 men ska ta det försiktigt. Och sedan har jag vart på examen då syrran blev färdigutbildad sjuksköterska. Men jag stack iväg till träningen i fredags istället, efter ett tag då ingen ändå kom på min examen 2015 så jag blev exsnetad/ legitimerad hunddagisföreståndare… 🙄 det betydde ju mkt för mej, men ja, det är ju skillnad på folk och folk och popularitet…. jag är ju inte så viktig nej, när jag klarar nånting så ska det knappt firas. Bara en liten middag på restaurang, inget mer som att släkten kommer, men får presenter eller så, nej, det var inget som uppmärksammades… inte lika viktigt…. 🙄 visst. Det ligger väl mkt avundsjuka i det men ja…. får se hur framtiden blir….

Från det till annat. Idag började min kompis Agneta Sjödin sin färd över Atlanten, och kan säga att jag redan saknar henne!! De får ju inte ha varken dator eller mobil under resan över till Asien vilket nog är påfrestande för dom,att inte ha nån conect med omvärlden. Och det som jag tycker är jobbigt, det är att inte ha nån som finns att skriva till om vissa saker. Agneta och jag brukar skriva till varann varje dag och detta kommer bli jobbigt för mej också, så jag hoppas dessa 17 dagar går fort!!!! 😭♥️

Jag fick många kommentarer om att folk ville veta lite om hur det gick med hundpsykologen!- kul 🙂 för det första så kände psykologen att jag var för bra på hundar så hon visste inte hur hon skulle hjälpa mej. Men istället blev det att vi började bolla massa idéer om hur vi skulle bryta Dinahs beteende med skälla och dra i koppel vid hundmöten. Det tog oss nästan två timmar att komma på något efter massa tester på Dinah.

Vi kom unifunn med att Dinah är en riktigt trygg hund, så till viss del skulle vi försöka bryta ner lite av den tryggheten och det skulle göras vid just hundmöten.

Lite svårt att klura ut hur, men idag på promenaden testade jag omvänd psykologi på Dinah. Jag tänkte först att det KANSKE kommer utveckla till ngt ännu värre, men hade en magkänsla att det kanske kunde fungera. – vilket det gjorde. – jag började istället att berömma hennes beteende när det kom ett hundmöte. Jag ger henne inget godis, utan slänger gottis på huvudet på henne för distraktion, hon käkade upp och fortsatte skälla, men slutade direkt när ny näve med gottis kom och det slutade med att Dinah bara stod och tittade på hunden när den bara över gatan gick förbi lugnt och under kvällen nu så likadant, slängde och hon fokuserade mer på mej vid mötet och slutade skälla direkt. Hon börjar nog fatta snart vad som kommer väntas vid hundmöten så bara idag har hon gjort framsteg – men det kommer krävas mycket träning p0 detta ♥️♥️♥️

Idag var vi också med kennelgänget och hade hundträning efter min träning på Friskis, så det har verkligen vart en träningsdag idag från hund och människas håll ♥️

Nu ska jag sova. Ha det gott……

Om Carro Eriksson

Hej och välkomna till min blogg. I denna blogg får ni följa med mej i livet med min diagnos "atypisk autism" och sjukdomen PMDS, samt hur det är att leva med detta i en värld med utmattningsdepression och psykisk ohälsa. Och såklart lite allmänt om min träning och vardag :)
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *