Psykisk ohälsa och livets hårda vändningar

Sedan april trodde jag att livet skulle bli lättare. Men inte. Det Känns just nu att allt är motigt. När jag åkte in akut till sjukhus så mådde jag inte bra. Varken fysiskt eller psykiskt. Hög feber, vätskebrist, undernärd och kände att jag inte ville mer. Men bra sjukvård! Det kan jag säga att det var!

Veckan efter fick min mormor sin första hjärtinfarkt och åkte in. Vilket tog riktigt hårt på mej eftersom hon var min närmsta anhöriga som jag hade bra och daglig kontakt med. – men hon kämpade så det var bra. Jag mådde dåligt. Och det slutade med att jag skar mej själv. Jag ville känna hur smärtan kändes. Om den inre smärtan försvann. Men det gav mej ångest. Och tack vare det så vet jag nu hur det känns. Den svidande smärta som pulserade i armen. Sedan den dagen sa jag ”aldrig mer”. – jag pratade även med en på Friskis om detta för att både bevisa hur jag verkligen mådde. För nu fanns bevis både fysiskt och psykiskt. Och jag lovade henne att aldrig mer göra det.

….. Vilket är idag, 7 månader senare, ett ord/löfte som jag hållt och som jag till en person till har lovat för bara 2 veckor sedan att fortfölja lova.

För drygt en månad sen lämnade mormor jorden och detta är ett av de svåraste prövningarna jag har varit med om. Eftersom vi var så tighta så hade det senaste halvåret varit riktigt jobbigt. En hejdundrande massa pendlande till sjukhuset för att hälsa på mormor och utöver det så hade jag ju mina egna besök också. – men den dagen hon försvann. Den var förfärlig! Men även den dagen tog jag mord och skrev till en person som jag nu börjat lära känna som numera är ett jättefint och bra stöd för mej, och jag är glad över att hon, precis som med Agneta Sjödin och morfar, kom in i bild i mitt liv efter mormor. – Hur ska jag säga det, men att ha ett sådant bra stöd efter mormor, det är jag tacksam över. Att ha få nån att prata med, som tar sej tid, som verkar ha tålamod och FÖRSTÅR det jag säger. Inte bara verbalt utan också hur jag känner det i olika sammanhang. – den dagen det var begravning för mornor, den dagen kommer jag inte att glömma. Istället för att behöva ta en ångestdämpande tablett på morgonen så hade jag världens tur att det fanns nån som höll om mej när jag bröt ihop och fick ångest och oro över hur dagen skulle bli. – så tack!!! Du vet vem det är! 💞

Jag har ju även dragit på mej armskada så jag har begränsad styrka och smärttröskel i mina armar. Efter en massa besök hos sjukgymnast nu senaste månaderna OCH att jag för 3 veckor sedan började på cirkelgym så känns det som att armarna börjar må lite bättre igen. Men det gör riktigt ont ännu, men begränsningen börjar lätta en aning. I alla fall vad jag märker . Det är bra.

Och så har min lilla groda Dinah precis fyllt 2 år. – tiden går fort, och idag bevisade hon sin mognad Ang hundmöten. Hon kunde gå förbi en vovve idag på BARA 2 meters avstånd utan att skälla eller dra i koppel! Vad hände där liksom? ☺

Nu ska jag försöka bli aktiv igen med bloggandet. Nu kanske lite börjar lätta. Men att leva med pms och psykisk ohälsa och i allt ha autism- kan säga att Det är kämpigt. Därför är jag glad över att jag har mina så kallade guldkorn i livet som gör att det känns enklare i livet. Jag med mina intressen. Friskis och hundarna. Vänner att umgås med. Svårt. Har inga direkt, så jag är tacksam  för minsta lilla sällskap som jag kan få på ett eller annat sätt.

Jo. Är det något speciellt som ni vill att jag ska skriva om? – tänkte ner, något om hur det är för mej personligen att leva med sjukdomen PMDS, psykisk ohälsa eller autism? 🙂

Ha det gött! 😃 / Carro

 

Om Carro Eriksson

Hej och välkomna till min blogg! Här uppdateras det om allt från min vardag och om hur det ibland är att leva med psykisk ohälsa och diagnosen "Attypisk Autism" som orsakar både motgångar och svårigheter i mitt liv. Men såklart hålls humöret uppe på bloggen så gott det går ✌
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *