Tankar || Julklappshandel

Alltså jag går helt rakt på sak nu. Hur hittar man den där psykiska stabiliteten? 

Jag vet faktiskt inte. Jag tror och har en känsla av att många inte vet om hur svårt det är för en som lever utan psykisk ohälsa och med vissa diagnoser att kunna relatera och förstå hur känslorna hos en annan som är ”drabbad” av dessa svårigheter har det. Nu menar jag inte att det behöver vara så för alla, men de flesta jag träffar har svårt att förstå och vissa verkar inte vilja förstå utan kan gnälla på en ändå fast man kanske 100- tiotusentals gånger har förklarat att ”såhär är jag och jag har svårt med förändringar och att kunna förändra mej”  så om jag är ledsen eller är nere utan någon direkt anledning, då är det inte så enkelt för dom som inte har något att relatera till att kanske förstå och hantera situationen rätt.

Okej nu kanske det lät lite förvirrat. Men i dagsläget när jag nu skriver så känner jag mej bara så ”blandad” i alla mina känslor. Jag vet bara inte vad som orsakar. Menar. Vissa dagar är bättre än andra. Men när jag har haft en bra dag så kan det vända på kvällen. Att hjärnan saknar nånting. Verkligen svårt att förklara. Man känner en viss saknad. – ja jag har mina hundar och vi har det mysigt på kvällarna och så. Men ändå känns det lite sådär konstigt att inte kunna släppa något som inte finns som ändå tynger en… 🤔

Visst, nu är det så mycket som har hänt senaste månaden. Begravning och senast igår urnsättning vilket i mitt fall var riktigt tufft. Ibland är det svårt att kunna inse och förstå och ibland så skrämmande, för man tänker på sin ensamhet, hur det kommer gå för mej när jag blir gammal och så… – men det är egentligen ingenting som man ska behöva tänka på just nu visserligen. Men gårdagen var fin fast en urnsättning inte tar mer än 5- 10 minuter 🌺 – är tacksam att jag fick ett fint samtal med en nyfunnen vän, eller vad man säger efteråt, senare på kvällen. Kändes skönt att få släppa ut lite känslor och tankar lite 🙏❤

Men nog med tråkigheter nu: 

Idag har jag tagit en sväng till Hansa City i Kalmar och köpt lite julklappar, ätit julbord och fikat lite.

Passade på att måla lite också. – kan säga att det är så rogivande när man väl får chansen till papper och penna, vilket är något som jag inte har hemma 😅 och om jag väl har det eller får det så blir det att jag istället gömmer undan det för mej själv av nån anledning och så glömmer jag bort att jag har papper och pennor hemma förrän den dagen jag flyttar eller rensar. Haha.

Men nu ska jag ta och sova lite. Ska upp lite tidigt imorgon och köpa de sista julklapparna sedan ska jag träna och så.

Ha det gött.

Om Carro Eriksson

Hej och välkomna till min blogg! Här uppdateras det om allt från min vardag och om hur det ibland är att leva med psykisk ohälsa och diagnosen "Attypisk Autism" som orsakar både motgångar och svårigheter i mitt liv. Men såklart hålls humöret uppe på bloggen så gott det går ✌
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *