En helt ok julmånad || Jag tål kritik men hatar hat.


Halloj på er. December månad har faktiskt gått skonsamt. Den har varit mycket bättre än vad jag förväntat mej efter allt som har hänt. Lite tråkiga beslut har tagits och många tankar är i luften så jag har inte orkat mej på att blogga. Men jag har tänkt på bloggen så jag har försökt fota så mycket jag orkat för att dela med mej lite om vad som har hänt. – men det beslutet jag har tagit det kommer jag berätta när saker och ting sker.

Förra veckan var jag på julbord med jobbet och en av mina Friskis vänner var med så vi pratade och hade trevligt. – det fanns allt möjligt på julbordet. Riktigt fint uppdukat, men det hann jag inte ta kort på eftersom det var över 100 personer och man vill ju inte stanna upp för alla. Så jag delar med mej av mina tallrik 😉

Men kvällen var trevlig. Vi kom dit, va på mässa innan maten och sedan så var det tävlingar, underhållning och sång under hela julbordet.

Sedan under resterande vecka träffade jag min nya kompis igen. Vi skulle byta lite julklappar med varann och hon blev så glad över sina julklappar som hon fick av mej och jag blev så glad av hennes julklappar 🤗 vi har sånt roligt humor ihop så vi hade jättekul när vi öppnade julklapparna  och sedan så åkte vi iväg till ett café inne i stan och tog en julfika och pratade innan vi åkte hem till mej lite och sen skjutsade hon mej vidare till hundvakten så jag kunde hämta hem mina hundar. – jag uppskattar detta med att ha fått en tjejkompis. En riktigt bra vän. DET är det bästa som har hänt under 2019, en kramgo, snäll, omtänksam, rolig och peppande och stöttande vän och bäst av allt, allt är så ömsesidigt 💞

Sedan så har det varit lite med julen att göra allmänt.. jag har städat fint i lägenheten så det är sjukt mysigt hemma nu och det gör ju att man vill lyxa till det ännu mer. Så har ätit en hel del gott hemma nu och såklart varvat med träningen på Friskis. Vilket har varit skönt.

Men det har ändå vart en jobbig jul. För som många vet så har jag problem med endometrios och pmds. Och under december har pmsen vart helt ok. Mycket mer stabilare än vanligt fram till blödning. -.Men när väl blödningen började så har man varit övertrött, förlorat mycket energi och vätska mm. För att det har varit så otroligt mycket mer än vanligt och det har med denna ”sjukdom” att göra, och nu så känner jag ännu mer att jag vill ta bort allt. Dels för att jag inte ska må som jag gör var 14 dag och att det håller i sej nästan 14 dagar med humör och hormoner att göra… det är så svårt att förklara när andra inte har dessa bekymmer men det är lätt för er som har dessa bekymmer att förstå mej. – och om man väljer att ta ett beslut att operera bort äggstockar och livmoder så förstår ni som har gjort det varför man tillslut vågar göra detta beslut (det har inte med det beslut ovan som jag skrev om tidigare i inlägget).

Jag känner till personer som önskar en massa ont om att få ett trist liv utan barn och allt, och det har jag fortfarande ”graverat” i huvudet för att det gör ont l mitt hjärta att veta att jag ändå även är ofrivilligt barnlös. Mycket har med min kropps funktion att göra. Sjukdomar med mer. – och så vill jag bara få klart för vissa personer, att ta emot hat och kritik- det är två olika saker! – kritik kan jag ta för att utveckla mej själv sedan, men hat det är något man känner som sitter fast mer i ett ältande. – innan man yttrar sej i något, innan man börjar hälsa något ont om någon utan att ens veta en annans känslor och konsekvenser eller liknande, ta reda på fakta! Och utan att jag ska blomma ut mer nu så går jag vidare till Julafton istället 😉

Julaftons morgon började med ett lugn-.min fina Google assistent väckte mej vid halv 10 som jag ville, satte på nyheterna i vanlig ordning och jag va ute med Wilda medan Dinah var med en annan och spårade och hade kul. – jag har ju seb april haft min skada i armen och kan inte aktivera Dinah helt själv just nu så nu har jag lite avlastning då och då för att kunna bli bättre i mina armar igen.

Vi åkte igår till mormor och morfars grav och jag lämnade en liten julegåva till dom så de fick lite sällskap (grisen i lampan) och sen åkte vi vidare till Lindsdal och firade jul.

Idag ska jag på bio med Sebbe . Vi ska se den senaste Sune filmen. Jag brukar se bio den 25de varje år, så nu hade man tur att det blev en Sunefilm i år igen.

Så önskar er alla en fortsatt trevlig juldag. Och håll utkik  snart kommer en resumé av 2019 😄

/ C

Om Carro Eriksson

Hej och välkomna till min blogg! Här uppdateras det om allt från min vardag och om hur det ibland är att leva med psykisk ohälsa och diagnosen "Attypisk Autism" som orsakar både motgångar och svårigheter i mitt liv. Men såklart hålls humöret uppe på bloggen så gott det går ✌
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *